Het beste van twee werelden

Het beste van twee werelden

Italië heeft alles wat u van een vakantieland mag verwachten. Een heerlijk klimaat, aardige mensen, de steden zijn prachtig, het eten en de wijnen zijn fantastisch en zo kan ik nog wel even doorgaan. Het is het ultieme vakantieland. De top 3 citytrip bestemmingen wordt gevormd door Rome, Milaan en Florence. Geweldige steden vol cultuur, terrasjes, restaurants en leuke winkeltjes. Natuurlijk kunt u ervoor kiezen om in de stad te overnachten. Een steeds populairder alternatief is slapen in een agriturismo. Niet het massatoerisme van de stad, maar lekker kleinschalig op het platteland. Verblijven in de rust van de natuur, en toch voldoende dichtbij om uw favoriete stad uitgebreid te kunnen bezoeken. Zo combineert u het beste van twee werelden.

Zelf ben ik bijvoorbeeld enorm enthousiast over de sfeervolle wijnboerderij op 15 kilometer van Florence. Deze agriturismo is de perfecte uitvalsbasis om Florence te ontdekken. U kunt natuurlijk met de auto, maar de trein brengt u in een half uur in het centrum van de stad. Het treinstation ligt op slechts 5 minuten rijden van deze agriturismo. Voor veel kinderen is een reisje in een Italiaanse trein een extra leuk uitje. Ook steden als Siena (45 km), Arezzo (50 km) en Lucca (70 km) zijn op één dag goed te bezoeken.  Bij deze agriturismo nabij Florence heeft u bovendien een fantastisch uitzicht, mooi ingerichte appartementen en heerlijke wijnen. En alle ruimte voor uw kinderen om zich heerlijk uit te leven. Want, ook dat is vakantie!

Tot rust komen op het Italiaanse platteland

Anders dan het soms wat gehaaste leven in Florence, geniet u hier van de Italiaanse gastvrijheid en de natuur. De eigenaren creëerden in hun landhuis fraaie, ruime appartementen, waarbij de stijl van het vroegere Toscaanse boerenleven perfect combineert met moderne faciliteiten. Na een drukke, gezellige dag in de stad, komen u én uw kinderen hier tot rust bij het mooie zwembad met zonneterras. Geen zin om te koken? Steek dan de gemeenschappelijke barbecue aan. Zo worden dierbare herinneringen gemaakt!

Agriturismo met spa en restaurant

Alle agriturismo’s op mijn website My Italy heb ik persoonlijk bezocht. Het zijn kleinschalige accommodaties, ver weg van het massatoerisme in sommige Italiaanse steden. Ik kan u goed adviseren over de combinatie van agriturismo en een bezoek aan een Italiaanse stad. Zo heb ik in de buurt van veel toeristische steden een mooie agriturismo beschikbaar. Bijvoorbeeld ook in de omgeving van Rome. Dit is een prachtige agriturismo compleet met spa en restaurant. De agriturismo is omringd door heuvels, eikenbomen en olijfbomen en bevindt zich op slechts 20 kilometer van de stad. Een fantastische ligging voor wie Rome wil ontdekken en de omgeving wil verkennen. Benvenuto!

Ik ben Margot. Ik woon al jaren in Italië en het is er prachtig. U kunt hier heerlijk dwalen over landweggetjes en door pittoreske dorpjes en historische steden. Ik neem jullie graag mee naar de mooiste plaatsen in Italië.

Margot DeKruif