Deco

Agriturismo in Italie

Agriturismo in Italie is erg populair. Er zijn er ruim 9 duizend en ieder jaar komen er nieuwe agriturismo's in Italie bij. De kwaliteit en luxe varieren van eenvoudige bed & breakfast tot luxe villa's en landhuizen.

Wat is agriturismo?

Een agriturismo (agriturismi in het meervoud) is in de eerste plaats een boerderij en heeft daarnaast een aantal kamers en/of appartementen beschikbaar voor gasten. De meeste agriturismi in Italie produceren wijn of olijfolie, maar vaak ook wordt er kaas, honing of jam gemaakt. U verblijft in prachtige, vaak recentelijk gerestaureerde landhuizen op rustige - soms zelfs afgelegen - en mooie landgoederen. Soms is er ook een restaurant waar lokale specialiteiten en de eigen producten worden geserveerd. Favoriet bij de Italianen voor een gezellige lunch of uitgebreid diner met de familie.

Auto is een "must"

In een agriturismo beleeft u het authentieke Italië temidden van wijngaarden, olijfbomen, heuvels of bergen. Om die reden is een auto onmisbaar als u in een agriturismo in Italie op vakantie gaat. Vooral in de regio Toscane, maar soms ook wel in de overige regio's, gebeurt het regelmatig dat de toegangsweg tot de agriturismo onverhard is. Schrik dus niet als u de laatste kilometer(s) over een zandweg moet, aan het eind komt het allemaal goed!

Wilt u een vakantie in een agriturismo in Italie? Boek dan een van de speciaal door mij geselecteerde agriturismi! Ik heb ze allemaal persoonlijk geselecteerd en bezocht. Mijn selectie criteria? Gastvrij, authentiek Italiaans, schoon en goed onderhouden, comfortabel en luxe.

Deco

Agriturismo

Agriturismo

Agriturismo

Deco