Kindvriendelijke vakantie bij een Italiaanse agriturismo

Kindvriendelijke vakantie bij een Italiaanse agriturismo

Wie met kinderen op vakantie gaat, kan zich het hoofd breken over de vele keuzes die er zijn. Een camping, een vakantiepark of een resort compleet met animatieteam? Een agriturismo op het Italiaanse platteland is een fantastisch alternatief. Kinderen hebben hier alle ruimte om kind te zijn en geloof me, vervelen op een boerderij? Dat is praktisch onmogelijk!

Alle agriturismo’s op mijn website myitaly.nl heb ik persoonlijk bezocht en beoordeeld. Natuurlijk,  niet iedere agriturismo is geschikt voor kinderen. Maar de meeste wel! Extra leuk van deze authentieke Italiaanse vakantieverblijven is dat kinderen zich er direct thuis zullen voelen. En als de kinderen genieten, hebben ook de ouders een relaxte vakantie. Rust, ruimte, een mooi uitzicht, fijn zwembad, lekker eten (ik zeg: pizza’s en Italiaans ijs!) en vriendelijke mensen om u heen. Tijd met elkaar onder de Italiaanse zon; meer hoeft een vakantie niet te zijn

Beleef het echte Italiaanse leven

Een agriturismo is een prachtige plek voor een vakantie. U verblijft bij een boerenbedrijf op het Italiaanse platteland. Een agriturismo is niet te vergelijken met de Nederlandse variant ‘Slapen bij de boer’. Bij agriturismo’s verblijft u in prachtige landhuizen op mooie, rustige locaties, veelal voorzien van alle gemakken en comfort. Vaak worden er heerlijke lokale gerechten bereid. U ervaart hier nog het echte Italiaanse leven. Ook voor uw kinderen is er van alles te beleven. Ik zie vaak genoeg dat ze direct op de eerste dag al vriendschappen sluiten met andere kinderen. Juist door het kleinschalige en vriendelijke karakter van een agriturismo gaat dat ontzettend makkelijk.

Uw kinderen genieten

Bij My Italy vindt u een groot aantal kindvriendelijke agriturismo’s. Bij al deze agriturismo’s kunnen  kinderen zichzelf uitstekend vermaken. Er is volop ruimte om te spelen en vaak zijn er mooie zwembaden en kinderbadjes. Of wat te denken van een speeltuin, sportveldjes of speelweides. Ze zijn er! Uw Italiaanse gastheren houden nadrukkelijk rekening met uw kinderen. Geweldig, soms maken ze een ritje mee op een tractor, leren ze over koeien en schapen of ontdekken ze hoe olijfolie wordt gemaakt. Dit zijn ervaringen die gegarandeerd een leven lang meegaan.

Ik ben Margot. Ik woon al jaren in Italië en het is er prachtig. U kunt hier heerlijk dwalen over landweggetjes en door pittoreske dorpjes en historische steden. Ik neem jullie graag mee naar de mooiste plaatsen in Italië.

Margot DeKruif