Mijn beste lunchtip? Volg de witte werkbusjes

Mijn beste lunchtip? Volg de witte werkbusjes

Voor mijn website My Italy bezoek ik bijna wekelijks bestaande of nieuwe agriturismo’s in Italië. Zoals deze week, toen ik een nieuwe agriturismo bij Tavarnelle val di Pesa bezocht. Het was tijdens de heerlijke Italiaanse lunch, dat ik me opnieuw realiseerde hoe leuk en gevarieerd mijn werk is. En hoe belangrijk het is om het land en haar gewoontes te kennen. Want hoe kom je anders tot deze bizarre lunchtip: volg de witte werkbusjes!

Ik doe het je graag uit de doeken, maar eerst nog even over die nieuwe agriturismo. Ik ging daar met extra veel belangstelling naartoe. De reden? In Tavarnelle val di Pesa heeft prinses Beatrix een prachtig landgoed. Tavernelle val di Pesa is één van de 4 Chianti Classico (heerlijke wijn!) stadjes in de regio Florence. Het ligt in het hart van Toscane en je bent zo in leuke plaatsen als Florence, Siena, Volterra, San Gimignano en Lucca. De omgeving is typisch Toscaans, dus heuvels, landhuizen, wijngaarden en cipressen. Geen wonder dat prinses Beatrix juist hier een huis kocht.

Mooie agriturismo met kinderen

De agriturismo die ik hier bezocht, is fantastisch. Het is er zo mooi, dat ik deze agriturismo graag opneem op mijn website. Super is het ontzettend veel faciliteiten voor kinderen heeft. Zo is er een zwembad met ondiep gedeelte, een tennisbaan, voetbalveld, volleybalveld en een ping pong tafel. Ook organiseren ze wijnproeverijen en gezamenlijke diners.  Dat maakt een verblijf hier extra leuk. Ook de omgeving van Tavarnelle Val di Pesa is absoluut de moeite waard. Op weg hier naartoe zag ik veel wijngaarden, kleine kerkjes, prachtige, rustieke boerenwoningen en heel veel olijfbomen. Een perfecte plek dus voor een zorgeloze gezinsvakantie!

Geweldige Italiaanse lunch

Na mijn bezoek aan de agriturismo, zocht ik een restaurant om te lunchen. Eenmaal aangekomen stond er een slecht onderhouden bord langs de weg dat weinig uitnodigend was. Sterker nog, in Nederland zou ik direct rechtsomkeer hebben gemaakt, maar in Italië weet ik inmiddels beter. Zoals ik wel vaker doe, reed ik door om de auto’s op de parkeerplaats te bekijken. Ik was er rond 13.00 uur, lunchtijd in Italië. Er stond een groot aantal witte busjes van werklui uit de buurt. Ik haalde opgelucht adem en parkeerde mijn auto, want als lokale timmerlui, metselaars, loodgieters en boeren hier eten, dan eet je goed!

Lekkerste Carbonara in Toscane

Ook deze keer bleek deze tip goud waard. Ik genoot van een geweldige lunch met crostini, Toscaanse vleeswaren en een heerlijke portie pasta Carbonara. De lekkerste die ik ooit in Toscane heb gegeten! Natuurlijk met een glas rode wijn en na afloop een échte Italiaanse espresso. Ik was al in een goed humeur, maar dat werd nog beter bij het zien van de rekening: 40 euro voor 2 personen. Daar klopt een Nederlands hart nog blijer van!

 

Ik ben Margot. Ik woon al jaren in Italië en het is er prachtig. U kunt hier heerlijk dwalen over landweggetjes en door pittoreske dorpjes en historische steden. Ik neem jullie graag mee naar de mooiste plaatsen in Italië.

Margot DeKruif