Ze zijn er volop: agriturismo’s met zwembad

Ze zijn er volop: agriturismo’s met zwembad

Vakantie vieren staat voor veel mensen synoniem voor zwemmen, waterpret en eindeloos veel plezier. Voor mijn website My Italy selecteerde ik de afgelopen jaren tal van heerlijke agriturismo’s, vrijwel altijd met een zwembad. Hier kunt u dagelijks uw baantjes trekken, afkoelen na een stedentrip of, samen met uw kinderen, onvermoeibaar ‘bommetjes’ maken in het water. Geen vakantie zonder zwembad!

Zwemmen is heerlijk ontspannend. Het geeft een ultiem gevoel van vrijheid. Zelf spring ik graag ’s ochtends al in het water. Je bent gelijk wakker en staat meteen ‘aan’. Of je nu een ochtendmens bent of niet, één ding is zeker: de dag is begonnen! Eigenlijk gaat er niets boven wakker worden met een duik in het water. Wie met kinderen op vakantie gaat, hoef ik al helemaal niets uit te leggen over het plezier van water. Zwemmen, plonzen, lekker drijven op een luchtbed of juist stoeien en uren achtereen ballen overgooien. De waterpret van kinderen is echt onbetaalbaar. Van er zomaar stilletjes naar kijken, kan ik zelf enorm genieten.

Vakantie op het Italiaanse platteland

Agriturismo’s zijn heerlijke plekken om vakantie te vieren. Weg van de drukte, dichtbij het echte Italiaanse leven. Veel eigenaren van agriturismo’s begrijpen dat af en toe een verfrissende duik heerlijk is. Daarom hebben veel van deze authentieke, Italiaanse vakantieaccommodaties een zwembad. Althans, de agriturismo’s, die ik voor u heb geselecteerd, hebben vrijwel allemaal een zwembad. Een heerlijke gedachte: verkoeling is altijd dichtbij!

Zwembad of kinderbad

Zo heb ik een prachtige agriturismo vlakbij het Lago Maggiore. In de tuin van deze agriturismo ligt een mooi verwarmd zwembad met ligbedjes. Vanuit het water kijkt u uit op het meer en de bergen. In één woord: fantastisch. Goede herinneringen heb ik ook aan een agriturismo in Puglia. Deze ligt echt vlakbij de kust, maar met het grote zwembad vlakbij je appartement, is het ook heerlijk om daar te relaxen. Ook voor de jongste kinderen zijn er volop mogelijkheden. Er zijn in heel Italië verscheidene agriturismo’s, met een kinderbadje. Op mijn website My Italy kunt u hier eenvoudig op filteren, zodat u precies kunt zien waar uw kleintjes in een badje kunnen spelen. Ideaal voor kinderen die nét het plezier van water ontdekken!

Alle zwembaden dik in orde

Alle agriturismo’s op mijn website My Italy heb ik zelf bezocht. Ik weet dus dat de accommodaties dik in orde zijn en dat de zwembaden geen loze beloftes zijn. Zwemmen, plonzen, glijden, plezier hebben: alles is er om eindeloos te genieten. Kortom, zwembroeken niet vergeten!

 

Ik ben Margot. Ik woon al jaren in Italië en het is er prachtig. U kunt hier heerlijk dwalen over landweggetjes en door pittoreske dorpjes en historische steden. Ik neem jullie graag mee naar de mooiste plaatsen in Italië.

Margot DeKruif