Herfstvakantie in een Agriturismo

Verleng de zomer voordat de winter begint. Wilt u zeker zijn van een onvergetelijke tijd, boek dan een agriturismo in Italië! Het milde klimaat, het heerlijke eten, de betoverende plekken om te bezoeken en de gastvrije mensen. Weg met de alledaagse routine! Ik - Margot - heb de meest sfeervolle agriturismo's geselecteerd voor een onvergetelijke herfstvakantie in Italië.

 

 

Wat is een agriturismo?

Een agriturismo is een boerderij die ook kamers, appartementen of beide verhuurd. Het kan een bed & breakfast zijn, een luxe villa, of een gerenoveerd huis op het platteland. Sommige agriturismo's hebben een restaurant (met lokale specialiteiten) waar ook vaak de lokale bevolking komt eten. Een agriturismo is prachtig gelegen op het platteland, weg van de drukte van de stad. De meeste agriturismo's maken olijfolie en wijn, en soms verbouwen ze ook graan en groenten. 

Wijnoogst en olijvenoogst in de herfst

Het najaar is een belangrijke tijd voor veel agriturismo’s want de wijnoogst (september/oktober) en de olijfoogst (oktober/december) is in volle gang. Leuk om eens te zien hoe die producten worden gemaakt. 

Heerlijke lokale keuken

Het najaar heeft veel bijzondere ingrediënten om de lekkerste gerechten te maken. Koop op de markt verse paddenstoelen voor een heerlijke pasta funghi of pompoen voor een heerlijke soep. Geen keukenprinses of geen zin om zelf te koken, vaak zijn er op slechts een paar km leuke restaurantjes in de buurt waar u kunt genieten van de heerlijkste lokale gerechten.  

Agriturismo's in de buurt van prachtige Italiaanse steden

We hebben accommodaties geselecteerd die niet heel ver van leuke steden zijn afgelegen. Zijn deze toeristische hot spots in de zomer nog wel eens te druk om goed te bezoeken, in de herfst heeft u volop de ruimte om over de pleinen te slenteren en door de smalle straatjes te dwalen. Ook kunt u volop genieten van de rijke kunst en cultuur in Italie. Staan er in de zomer vaak lange rijen voor de musea, in dit seizoen kunt u vaak zo naar binnen. 

Beleef de natuur

De herfst is een perfect jaargetijde om er op uit te trekken voor een heerlijke wandeling. Geen zin om te lopen, huur dan eens een e-bike. Zo is fietsen in het heuvellandschap geen uitdaging meer en kunt u volop genieten van de natuur en de buitenlucht. Bij de receptie helpen ze graag met het huren van e-bikes. 

Een comfortabele agriturismo voor uw herfstvakantie

Ook al zijn de dagen korter, zodra de zon eruit is, is de temperatuur aangenaam en kunt u lekker genieten op het terras of in de tuin van de agriturismo. We hebben bij onze keuze van accommodaties ook rekening gehouden met het interieur. Is het onverhoopt toch wat minder weer of voor in de avonden, dan kunt u gezellig binnen zitten.    

Een agriturismo in elke regio 

Denkt u erover om uw herfstvakantie door te brengen in het mooie Toscane? Droomt u van Siciliaanse zon, zee en strand? Of de meren van het noorden? My Italy heeft de meest voortreffelijke agriturismo's in deze regio's! Ik heb ze allemaal persoonlijk bezocht en ze zijn geselecteerd op comfort, kwaliteit, authentieke Italiaanse sfeer en gastvrijheid. 

Boek een herfstvakantie in Italië

Heeft u besloten om uw herfstvakantie door te brengen in een agriturismo in Italië? Uitstekende keuze! Neem gerust een kijkje op mijn website. En wilt u gratis advies? Mail mij gerust. Ik woon al jaren in Italië. Ik ken de cultuur, de taal en de eigenaren van onze agriturismo's goed. Ik help u graag bij het vinden van een agriturismo die past bij wat u zoekt. Dit bespaart u tijd. Niet voor niets is My Italy de nummer 1 voor agriturismo's in Italië.  

Een mooie agriturismo voor uw herfstvakantie? Boek er vandaag nog één!

 

Selecteer u favoriete agriturismo en boek online

Persoonlijk geselecteerd door Margot

Luxe, comfort en gastvrijheid

Geniet van de spectaculaire herfstkleuren van Italië! 

 

Margot Vragen? >>