Met een Tesla naar Italie

 

U heeft een Tesla, of andere plug-in auto, en u denkt erover om op vakantie te gaan naar Italië? Dan leest u hier alles wat u moet weten voor een zorgeloze vakantie. My Italy heeft een selectie agriturismo’s waar uw elektrische auto kan worden geladen, zodat u maximaal kunt genieten van een relaxte vakantie in Italië.

 

Helaas!

Helaas hebben we geen agriturismo beschikbaar die voldoet aan uw criteria.

Wellicht heeft u meer geluk als u uw zoekcriteria wijzigt, bijvoorbeeld:

  • Probeer een andere regio
  • Kies andere reisdata
  • Selecteer een periode van zaterdag tot zaterdag
  • Verwijder sommige faciliteiten

Wat is een agriturismo

Agriturismo’s in Italië zijn meestal rustig gelegen op het platteland en daar zijn de laadpunten vaak schaars. Daar komt bij dat elektrisch rijden in Italië nog niet zo populair is als bijvoorbeeld in Nederland. Maar een agriturismo is een combinatie van vakantie accommodatie en een boerenbedrijf (meestal een wijn of olijfolieboerderij). Vanwege de agrarische activiteiten is er vaak krachtstroom aanwezig die ook gebruikt kan worden om bv. uw Tesla te laden. Daarnaast investeren veel agriturismo’s bewust in duurzaamheid en zijn ze (nagenoeg) zelfvoorzienend door zonnepanelen.

 

Zorgeloos laden bij een agriturismo

My Italy heeft van alle agriturismo’s in haar selectie in kaart gebracht welke faciliteiten er zijn om uw plug-in auto te laden. Dus u weet op voorhand welke stekker u kunt gebruiken en u ziet een ruwe inschatting van de afstand tussen de parkeerplaats en het laadpunt. Zo kunt u ook de kosten van het laden goed inschatten en kunnen er duidelijke afspraken worden gemaakt met de verhuurder over de afrekening. Door te overnachten in een agriturismo van My Italy met een laadpunt voor elektrische auto’s, bent u ervan verzekerd elke dag voldoende vermogen te hebben voor leuke dagtrips in de omgeving. 

 

Agriturismo met laadpunt zoeken

Om het zoeken van een geschikte agriturismo voor uw vakantie in Italië met een Tesla makkelijker te maken, kunt u het selectie criterium laadpunt aanvinken. U ziet dan op de regiokaarten van Italië in één oogopslag welke agriturismo’s aan uw wensen voldoen. Bij de faciliteiten van elke agriturismo staan de specificaties van de infrastructuur die aanwezig is, zoals bijvoorbeeld het type stekker en de hoeveelheid Ampère.

 

Met een Tesla op vakantie naar Italië

Van Nederland naar Italië is al snel 1.000 kilometer (voor het Comomeer en Gardameer) of 1.500 kilometer voor Toscane en Le Marche. Daarom lijkt de reis misschien een onmogelijke opgave met een Tesla of andere elektrische auto, maar het kan! En uit ervaringen van andere Tesla rijders blijkt dat het nog mee valt ook! Zo kun je op reis naar Toscane een aantal nachten verblijven in een agriturismo van My Italy in het Noorden van Italië. Kies bijvoorbeeld één van de agriturismo’s met een laadpunt in Piemonte of aan het Comomeer en Gardameer.

 

Super Chargers/ SC in Italië

Een reis met een Tesla of elektrische auto naar Italië vraagt wel om een goede planning vooraf. Maar het netwerk van Super Chargers heeft in West Europa inmiddels een goede dekking om een vlotte reis mogelijk te maken. SC’s in Italië zijn er helaas nog niet zoveel, maar hier kun je zien waar nieuwe gepland staan. 

Voor uw vakantie aan het Gardameer kunt u gebruik maken van de SC bij Verona. Gaat u naar het Comomeer dan is de SC bij Lugano (Zwitserland) het handigst. Voor Piemonte kunt u gebruik maken van de SC in Aosta of die bij Milaan, afhankelijk van waar u komt. Tenslotte voor een vakantie in Toscane met een Tesla is er een SC in Arezzo.

Margot Vragen? >>