Voorjaar in een agriturismo 

De lente is een ideale periode voor een vakantie bij een agriturismo. Het weer is aangenaam, het is nog niet zo warm, en u kunt volop genieten van de lentezon.

Onze agriturismo’s zijn omringd door de natuur die in het voorjaar op zijn best is. De groene heuvels, de prachtige planten en de kleurrijke bloemen staan in volle bloei.

 

 

Culinaire liefhebbers

Italie is bekend om het heerlijke eten en de goede wijn. Wij hebben een aantal agriturismo’s met restaurant, ideaal voor culinaire liefhebbers. Sommigen hebben zelfs een wijnkelder waar wijnproeverijen gehouden worden. In Italie worden voornamelijk seizoensproducten gebruikt in de restaurants. In het voorjaar kunt u genieten van gerechten met seizoensgroenten zoals asperges, tomaten en courgettes. En van seizoensfruit zoals aardbeien, kersen en abrikozen. De eigenaren geven graag tips over goede restaurants in de omgeving waar u de lokale keuken kunt proeven. 

 

 

Cultuur en shopping

In het voorjaar is het nog vrij rustig en zijn er nog niet zo veel toeristen. Een ideale periode om een bezoek aan beroemde steden zoals Florence, Milaan en Rome te brengen. Er staan geen lange rijen voor de musea, u kunt er heerlijk rondlopen, gezellig winkelen en op een terrasje zitten. Ook in de dorpjes kunt u rustig door de smalle straatjes wandelen. 

 

 

Zwemmen, wandelen en fietsen

In de lente is het zwembad bij de agriturismo's al geopend, meestal vanaf mei. Een aantal agriturismo’s hebben zelfs een verwarmd zwembad, een jacuzzi of een spa. De omgeving is ideaal voor mooie wandelingen in de natuur. U kunt hier heerlijk dwalen over landweggetjes en door pittoreske dorpjes. Bij een aantal agriturismo’s kunt u fietsen of mountainbikes huren en de eigenaren geven u graag tips over de mooiste routes.

Wij hebben bij het selecteren van onze accommodaties uiteraard ook gelet op het interieur. Mocht het in de avond wat fris zijn, dan kunt u gezellig binnen zitten.

 

 

Persoonlijk geselecteerd door Margot

Elke agriturismo heb ik persoonlijk voor u geselecteerd en bezocht. Daarbij heb ik vooral gelet op kwaliteit, comfort, authentieke italiaanse sfeer en gastvrijheid. Aangezien ik al jaren in Italie woon, ken ik de cultuur, de taal en de eigenaren van onze agriturismo’s goed. My Italy is dan ook nr. 1 in agriturismo Italie. Wilt u graag advies of heeft u specifieke vragen? Ik sta altijd voor u klaar! 

 

 

In elke regio een agriturismo

Droomt u van het voorjaar in mooi Toscane? Wilt u graag naar zon en zee in Sicilie? Of geeft u de voorkeur aan een meer in Noord Italie? My Italy heeft in elke regio de mooiste agriturismo’s! Neem gauw een kijkje op mijn site en mail mij gerust voor uw vragen. Mijn gratis advies bespaart u tijd!

 

Margot Vragen? >>