Agriturismo Lago Maggiore

Het Lago Maggiore behoort tot de meest populaire vakantiebestemmingen van Italië. Dat is te danken aan het heerlijke klimaat, de romantische sfeer en de gezellige stadjes. Alles voor een heerlijke vakantie met z'n tweeën of het gezin. Na een gezellige dag is het heerlijk relaxen in een luxe accommodatie. Ik – Margot – selecteerde de mooiste agriturismo’s bij Lago Maggiore. 

 

 

Helaas!

Helaas hebben we geen agriturismo beschikbaar die voldoet aan uw criteria.

Wellicht heeft u meer geluk als u uw zoekcriteria wijzigt, bijvoorbeeld:

  • Probeer een andere regio
  • Kies andere reisdata
  • Selecteer een periode van zaterdag tot zaterdag
  • Verwijder sommige faciliteiten

Vakantie in een romantische sfeer

Het Lago Maggiore ligt voor een klein deel in Zwitserland en voor het overgrote deel in Italië. Het meer is 60 km lang en maximaal 10 km breed. Het meer ligt middenin de Alpen. Al in de 19e eeuw was het een gewilde vakantiebestemming voor de Europese adel. Ze verbleven er in luxe hotels en landhuizen. Nog altijd vindt u langs het meer statige villa’s met prachtige botanische tuinen. Het draagt allemaal bij aan de romantische sfeer van het Lago Maggiore.

 

Fijne stranden, helder water

Het is niet moeilijk om een strand te vinden om te relaxen. Langs het meer zijn diverse badplaatsen met stranden. Sommige stranden hebben ligbedjes en parasols en speeltoestellen voor kinderen. Er zijn vooral veel kiezelstranden. Ook zijn er zandstranden aangelegd. Het water van het Lago Maggiore is helder. Als het windstil is, ziet u de vissen zwemmen. Het meer biedt uiteraard voldoende mogelijkheden voor alle soorten watersporten, zoals surfen, suppen en zeilen. Ook kunt u op veel plaatsen een motorboot huren (kleinere boten ook zonder vaarbewijs). 

 

Mooie, gezellige dorpjes om te ontdekken

Rondom het Lago Maggiore liggen talrijke mooie en gezellige dorpjes. Zoals Verbania (met prachtige villa’s, tuinen en parken) en het levendige middeleeuwse stadje Arona. Hier komen in de weekenden ook de Milanezen die de hitte van de stad willen ontvluchten en op zoek zijn naar verkoeling aan het meer. Andere mooie plaatsjes zijn Caldè, Laveno, Baveno, Meina en Angera. Op de pleinen aan het meer ontmoet u de locale bevolking. 

Het stadje Stresa biedt grandeur uit vervlogen tijden. Een prachtige boulevard met een aantal majestueuze hotels, zoals het Grand Hotel Des Iles Borromees.

Vanuit Stresa kun je met de auto (tolweg) naar de berg Monte Mottarone (1491 m). Het uitzicht over de meren en de bergen is adembenemend. Zeker ook de moeite waard is een boottocht naar de Borromeïsche Eilanden. Op het eiland Isola Bella staat een paleis in barokke stijl met weelderige botanische tuinen eromheen. 

Tip: boek een vaartocht met de Lago Maggiore Express. U gaat met de trein naar Locarno in Zwitserland, en met de boot weer terug. Een volle dag genieten van het meer en de omgeving.  

 

De mooiste agriturismo’s nabij het Lago Maggiore

Na een gezellige dag op en om het meer is het heerlijk om te ontspannen in een rustige en comfortabele omgeving te midden van het Italiaanse platteland. Ik selecteerde voor u daarom de mooiste agriturismo’s bij het Lago Maggiore. Hier kunt u relaxen aan het zwembad. En heerlijk eten in het restaurant, met gerechten die zijn bereid met lokale of vaak zelfs eigen ingrediënten. 

 

Boek aan agriturismo bij het Lago Maggiore

Hierboven vindt u mijn aanbod aan agriturismo’s bij het Lago Maggiore. Wilt u meer weten over de accommodaties in deze levendige regio? Mail me dan gerust even. Ik kom hier al jaren, nog uit mijn tijd dat ik zelf in Milaan woonde. Ik ken dus de streek, de agriturismo’s en de eigenaren allemaal persoonlijk. Ik help u graag.

 

Kijkt u liever even verder? Ontdek onze agriturismo’s aan het Gardameer en onze agriturismo’s aan het Comomeer.

 

Margot Vragen? >>