Voordat u boekt is het verstandig u goed te informeren. Op deze pagina vindt u belangrijke informatie over vakantie in Italië in tijden van Covid-19. Lees deze pagina ook nog een keer goed door vlak voordat u op reis gaat.

ALGEMEEN

Italie is open voor toeristen. U kunt naar Italie reizen met uw Coronabewijs, oftewel het Europese Digital Covid Certificate (DCC). Lees hier welke voorwaarden er voor het verkrijgen van het DCC gelden. Ook wordt iedere binnenkomende reiziger, in lijn met Europese regelgeving, gevraagd om het volgende document (digitaal) in te vullen.

Voor actuele informatie over reizen in en naar Italie en het reisadvies van de Nederlandse overheid verwijzen we naar de site Nederland Wereldwijd van het ministerie van buitenlandse zaken.
Welke maatregelen er actueel van toepassing zijn, kunt u lezen op de website van de ANWB.

Mocht u getest moeten worden: bij de meeste apotheken (farmacia) in Italie kunt u een PCR-test of Antigeen sneltest laten doen. Informeer ter plekke bij uw accommodatie naar de dichtstbijzijnde test-lokatie.

Klik hier voor reisadvies en informatie over het DCC van de overheid van België.


COVID-19 MAATREGELEN IN ITALIE
In Italie gelden er - net als in Nederland en andere Europese landen - regels om de verspeiding van Covid-19 tegen te gaan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de bekende regels als handen wassen en social distancing maar ook het gebruik van mondkapjes. Welke maatregelen er actueel van toepassing zijn, kunt u lezen op de website van de ANWB.

Winkels, bars, restaurants, musea en stranden in Italie zijn open, maar er kunnen beperkende maatregelen zijn om bijvoorbeeld voldoende afstand te houden en het dragen van mondkapjes. Regionaal of lokaal kunnen er aanvullende maatregelen van toepassing zijn en de maatregelen kunnen in de loop der tijd worden aangepast.

COVID-19 MAATREGELEN BIJ DE AGRITURISMO
De agriturismo’s zijn geopend. Voor uw veiligheid en die van anderen moet elke agriturismo Covid-19 maatregelen nemen. Zwembaden mogen open, maar er kunnen beperkingen zijn. Ook kunnen andere faciliteiten van de agriturismo niet of in gewijzigde vorm beschikbaar zijn. Bijvoorbeeld een kinderbadje, speeltuintje, restaurant of gezamenlijk diner, etc. My Italy wordt hier helaas niet altijd over geinformeerd door de agriturismo. Ook kunnen er bijvoorbeeld maatregelen zijn met betrekking tot "social distancing" of mondkapjes.

Wettelijk is bepaald dat de agriturismo de verantwoordelijkheid heeft om de gepaste maatregelen toe te passen en u als klant te informeren. My Italy kan deze verantwoordelijkheid niet overnemen.

WAT IS NU HET ANNULERINGSBELEID VAN DE AGRITURISMO?
Er zijn momenteel geen reisrestricties in Italië en de agriturismo's zijn open. Als u nu boekt gaan ze er dan ook vanuit dat u komt. Wilt u toch annuleren vanwege Covid-19 dan staat de agriturismo in haar recht hun reguliere annuleringsvoorwaarden, zoals op uw boekingsvoucher staan vermeld, te hanteren. Het is My Italy door de agriturismo helaas niet toegestaan uw boeking gratis te annuleren, een tegoedbon te geven of kosteloos door te schuiven naar een andere datum.

Mochten er toch weer reisrestricties in Italie zijn in de regio en tijdens de periode van uw geplande verblijf, dan kan de agriturismo beslissen afwijkende annuleringsvoorwaarden te hanteren. Welke dat zullen zijn kunnen ze op voorhand helaas niet aangeven. Is uw boeking gedaan na de Corona uitbraak, dus boekingen gedaan vanaf 1 maart 2020, dan gelden de normale reserverings- en annuleringsvoorwaarden van de agriturismo, zoals die op uw boekingsvoucher staan vermeld.

Boekt u nu een vakantie dan is het aan te bevelen om bij uw reis- en/ of annuleringsverzekering te vragen welke dekking er mogelijk is voor Covid-19 gerelateerde annuleringen/problemen.


WAT IS NU HET BETALINGSBELEID VAN DE AGRITURISMO?

Aangezien er momenteel geen reisrestricties in Italie zijn, gelden de reguliere betalingsvoorwaarden van de agriturismo en dient u de aanbetaling en het restbedrag te betalen op de termijn die op uw voucher staat aangegeven.


WAT ALS MIJN VLUCHT WORDT GEANNULEERD?
Als uw vlucht wordt geannuleerd vanwege Covid-19 of u kunt niet met de auto in Italie komen omdat er in omringende landen reisrestricties gelden, is de agriturismo niet wettelijk verplicht om u gratis te laten annuleren of om uw verblijf naar een andere datum om te boeken. Dit is uiteraard een vervelende situatie en de agriturismo kan om een ​​uitzondering worden gevraagd. Helaas kunnen we van tevoren niet zeggen of ze dit zullen toestaan, maar we zullen ons best voor u doen.


REISADVIES ITALIE
Voor actuele informatie over reizen in Italie en het reisadvies van de Nederlandse overheid verwijzen we naar de site Nederland Wereldwijd van het ministerie van buitenlandse zaken. Klik hier voor reisadvies van de overheid van België. Raadpleeg deze sites ook vlak voor u op reis gaat, de situatie kan namelijk veranderen!


WIJS OP REIS
Reisadviezen voor Europese landen kunnen altijd weer worden aangescherpt. Met de reisapp BZ van het ministerie van buitenlandse zaken blijft u ook tijdens uw reis op de hoogte van de situatie in Italië. Wij raden u aan deze app te downloaden voor u op reis gaat!

Ook kunt u zich aanmelden bij de Informatieservice Buitenlandse Zaken en u wordt dan per mail of sms geïnformeerd als het reisadvies voor Italië wordt gewijzigd.

U reist op eigen risico. Heeft u ter plekke hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247 of WhatsApp de ambassade naar nummer +31 682 387 796. Ook kunt u contact opnemen met de ANWB alarmcentrale (088 - 269 28 88 of 070 - 314 14 14).

Heeft u een tegoedbon ontvangen of al omgeboekt, lees dan hier de voorwaarden.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Deze informatiepagina is een service voor onze klanten, er kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Margot Vragen? >>